onze merken

Sagaform

Scandinavisch design uit Zweden; we verkopen prachtig kwaliteits serviesgoed  en glaswerk van Sagaform. De retro-geïnspireerde lijn die we hebben uitgezocht is tijdloos mooi.

Djeco

Het franse Djeco maakt geweldig kleurrijk speelgoed. Kwalitatief goed en ook nog eens voor een betaalbare prijs. Voor het assortiment van de Hibou hebben we vooral de items eruit gepikt die passen in de retro-stijl van de winkel. En….dat was niet moeilijk kiezen; Djeco bied zo veel moois dat in deze stijl past! Gevolg is, dat De Hibou een groot aanbod aan het prachtige Djeco heeft.
Behalve spellen, puzzels en ander speelgoed van Djeco hebben we ook de creatieve lijn: stickers, kleurplaten en knutselpakketten. Daarnaast bieden we ook “Little Big Room”; de muurstickers, kussens en behangstroken voor een vrolijke kinderkamer.

Jellycat

Tot nu toe de absolute topper! Vooral de Cordy Roys, superzachte knuffels van brede rib, vliegen de deur uit. Jellycat uit Londen maakt uitgesproken knuffels, die gegarandeerd een kindertijd lang mee gaan. De corduroy stof kan in de wasmachine, en da’s wel zo fijn….

Huisteil

Begonnen achter haar naaimachine thuis, maakt Leonie Naessens tassen, portemonees en andere accessoires van echte vintage stoffen. Ze heeft nu een klein atelier in Indonesië, waar 9 mensen onder fair-trade omstandigheden haar creaties maken. Van elk item is maar een beperkte oplage; als de rol stof op is, bedenkt ze weer een andere combinatie!

Retap

retapMisschien wel het product waar de winkel om begonnen is. Voor mijn zoon op zoek naar een alternatief voor het schimmelgevoelige, vervuilende en (tot mijn schrik) gif lekkende petflesje dat dagelijks mee ging naar school, vond ik deze ideale fles. Van glas, dat wel. Maar wát voor glas! Borosilicaat, ofwel laboratoriumglas waar ook bijvoorbeeld erlenmeijers van gemaakt worden.
Glas geeft geen bijsmaak en geeft geen plasticbestanddelen door aan de in de inhoud. De Retap dop is van veilig siliconen, en lekt niet.
Inmiddels zijn alle gezinsleden aan de Retap fles. Nog nooit is er een gebroken, en nooit willen we een andere meer….

Mizu

Voor degenen die liever een robustere drinkfles willen hebben we de Mizu. Deze fles is van roestvrij staal, en “100% cool”. Mizu is japans voor water, en is door een jonge, actieve surfer/snowboarder/buitensporter op de markt gebracht omdat hij zijn wereld zag vervuilen met plastic flessen.

Lunchskins

In plaats van je een boterhamzakje dat aan het eind van de dag weer in de prullenbak ligt, kan je ook een Lunchskin gebruiken. Dit zijn zakjes waar je keer op keer je boterhammetjes in mee kan nemen. Ze kunnen schoon gemaakt worden met een doekje, in de vaatwasser of de wasmachine.
Ze zijn er in verschillende maten en veel leuke prints. Ohw… moeilijk kiezen!

Made Sustained

Een aanschaf voor het leven doe je met een onverwoestbare RVS trommel of thermosfles. In roestvrij staal kan je veilig en zonder bijsmaak je lunch of ander etenswaar in mee nemen.
Made Sustained is een erg sympathiek Nederlands bedrijf dat steeds weer vernieuwende, duurzame producten weet te vinden en op de markt brengt.

Re-Sack

P1080546Misschien wel de grootste verspilling van grondstoffen en energie is het gebruik van een plastic of papieren zak voor je groente of fruit. Voor de enkele minuten van winkel naar hoef je geen afval te produceren!
De netjes van Re-Sack kan je gebruiken om je vitaminebommetjes in af te wegen en te vervoeren. Ze zijn bovendien van biologisch katoen en fair-trade. Gebruik ze trouwens ook gerust voor noten, brood

Blafre

dh-portoScandinavië is het Walhalla voor retro-design. Geen wonder dus dat we juist in Noorwegen het merk Blafre tegen komen. Het bedrijf ontwerpt strakke retro kinderspullen, variërend van blikken tot beddengoed.
Behalve dat Blafre kwaliteit maakt, laat het bedrijf haar producten maatschappelijk- en ecologisch verantwoord produceren.

Gouden Boekjes

P1080664Wat brengt je directer terug in de sfeer van de 60’s en 70’s dan de Gouden Boekjes? Deze schattige verhaaltjes met kleurige illustraties zijn tijdloos gebleken. Bijna iedereen kent ze, en heeft er zo zijn eigen jeugdherinnering aan.
Er worden weer opnieuw verhaaltjes gemaakt voor een nieuwe generatie Gouden Boekjes. De Hibou heeft juist zo veel mogelijk nostalgische titels voor je verzameld!